Een thuisbatterij is een mooie manier om duurzaam te wonen. Met de energie die u opwekt via zonnepanelen kunt u huishoudelijke apparaten voorzien van stroom. In de thuisbatterij slaat u dit op tot het moment dat u het nodig heeft. Zo bent u niet meer afhankelijk van de energieleverancier en bespaart u heel veel op de kosten. Een thuisaccu is eigenlijk niets meer of minder dan een groot uitgevallen batterij. Samen met een omvormer wordt zonnestroom bewaard tot momenten dat u het nodig heeft. Maar wat kost zo’n thuisbatterij eigenlijk? En hoe weet u of de beste installateur hiervoor heeft ingeschakeld? Wij helpen u graag op weg met het maken van de juiste keuze.
Prijs thuisbatterij vergelijken
Bij Thuisbatterijenspecialist kunt u onderling prijzen van de aanschaf van een thuisbatterij vergelijken. U vult op de site uw gegevens in waaronder uw postcode en huisnummer. Aan de hand hiervan wordt bekeken welke betrouwbare installateurs zich in uw nabije omgeving bevinden. Daar krijgt u geheel vrijblijvende offertes van opgestuurd zodat u zelf kunt bekijken welke het beste bij u past. Ook wanneer u eerst extra informatie wilt over de aanschaf van een thuisbatterij bent u bij Thuisbatterijenspecialist aan het juiste adres. Het gaat tenslotte om een behoorlijke investering waar helaas op dit moment nog geen subsidie voor te verkrijgen is. Al is er goede hoop dat dit in de nabije toekomst gaat veranderen.
Waarvan is de prijs van een thuisbatterij afhankelijk?
De prijs van een thuisbatterij hangt van meerdere factoren af. Denk hierbij onder andere aan het merk, de totale capaciteit en de kosten van de installateur. Wanneer u al zonnepanelen heeft dan heeft u, naast de thuisaccu, ook een omvormer nodig. De capaciteit van de batterij zal voor het grootste gedeelte de prijs bepalen. Hoe meer de zonnepanelen aan elektriciteit kunnen opslaan, hoe duurder de thuisbatterij zal zijn. De opslagcapaciteit hangt dus af van uw stroomverbruik en hoeveel stroom er met zonnepanelen wordt opgewekt. Ook de soort thuisaccu bepaalt de prijs. Een lithiumion en zout water batterij zijn duurder dan bijvoorbeeld een loodzuur accu. Maar deze laatste heeft een kortere levensduur en is groter. De installateur zal eerst het stroomverbruik en het vermogen van de zonnepanelen meten waardoor de aanschaf van een thuisbatterij met het juiste vermogen voor u kan worden bepaald.